ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 5 sztukcebula 2 sztukjajka 1 sztukmąka 2 łyżek stołowychjogurt typu greckiego 1 szklanekkoperek 1 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkisól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ziemniaki i cebulkę zetrzyj na tarce - z grubymi oczkami, jak buraczki :) Dodaj jajo i mąkę, sól i pieprz wymieszaj i smaż na złoty kolor. Jogurt zmieszaj z koperkiem, wyciśnij 2 ząbki czosnku i dodaj sól. Smacznego!Uwagi:Sos jogurtowy najlepiej smakuje z dużą ilością soli i czosnku - musi mieć wyrazisty smak :)Autor: beata1701Zobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: