Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
cebula 2 sztuk
jajka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
jogurt typu greckiego 1 szklanek
koperek 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki i
cebulkę zetrzyj na tarce - z grubymi oczkami, jak
buraczki :) Dodaj
jajo i
mąkę,
sól i
pieprz wymieszaj i smaż na złoty kolor.
Jogurt zmieszaj z
koperkiem, wyciśnij 2 ząbki
czosnku i dodaj
sól. Smacznego!Uwagi:
Sos jogurtowy najlepiej smakuje z dużą ilością
soli i
czosnku - musi
mieć wyrazisty smak :)Autor: beata1701Zobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: