Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 210 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina 1 kilogramów
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
goździk 2 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
śmietana kremówka 100 gramów
mąka według uznaniarosół cielęcy 500 gramów
masło 50 gramów
słonina 50 gramów
piwo 50 mililitrówWykonanie:
Mięso cielęce wymyć , wyciąć bruzdy i nierówności , osuszyć.
Słoninę pokroić w kostkę i naszpikować nią
mięso w poprzek włókien. W rondelku rozgrzać
masło do momentu aż się będzie pienić , włożyć
cielęcinę , podsmażyć ze wszystkich stron.Dodać
piwo i wszystkie
przyprawy, dusić pod przykryciem około 100 minut. Po ugotowaniu wyjąć
cielęcinę.Również wyjąć
przyprawy..
Mąkę rozrobić z
woda i wlać do gotującego sie sosu, zagotować.Na koniec dodać
śmietanę . Przyprawić do smaku.Uwagi:
cielęcina - najlepiej
udziecAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: