ßßß Cookit - przepis na Cielęcina w sosie piwnym

Cielęcina w sosie piwnym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 210 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina 1 kilogramów
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
goździk 2 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
śmietana kremówka 100 gramów
mąka według uznania
rosół cielęcy 500 gramów
masło 50 gramów
słonina 50 gramów
piwo 50 mililitrów
Wykonanie:
Mięso cielęce wymyć , wyciąć bruzdy i nierówności , osuszyć. Słoninę pokroić w kostkę i naszpikować nią mięso w poprzek włókien. W rondelku rozgrzać masło do momentu aż się będzie pienić , włożyć cielęcinę , podsmażyć ze wszystkich stron.Dodać piwo i wszystkie przyprawy, dusić pod przykryciem około 100 minut. Po ugotowaniu wyjąć cielęcinę.Również wyjąć przyprawy.. Mąkę rozrobić z woda i wlać do gotującego sie sosu, zagotować.Na koniec dodać śmietanę . Przyprawić do smaku.
Uwagi:
cielęcina - najlepiej udziec
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3768/Cielecina-w-sosie-piwnym