Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina 40 dekagramów
ziemniak 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
goździk 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
vegeta 1 łyżek stołowych
żółtko 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
woda według uznaniaWykonanie:Zagotować w szybkowarze 2 szklanki
wody z przyprawą "
Vegeta",
cebulą,
goździkami;
solą,
pieprzem i
czosnkiem Wrzucić pokrojone na małe kawałki
mięso, na wierzchu ustawić perforowaną wkładkę z oczyszczonymi i pokrojonymi
kartoflami posypanymi
solą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W małym rondelku obok zrobić z
masła i
mąki jasną zasmażkę, wlać do sosu po wyjęciu wkładki z
kartoflami, zagotować, a po zdjęciu z ognia zaciągnąć
żółtkiem. Sosem tym polewać
kartofle po podaniu.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: