ßßß Cookit - przepis na Cielęcina w potrawce z kartoflami

Cielęcina w potrawce z kartoflami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina 40 dekagramów
ziemniak 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
goździk 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
vegeta 1 łyżek stołowych
żółtko 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
woda według uznania
Wykonanie:
Zagotować w szybkowarze 2 szklanki wody z przyprawą "Vegeta", cebulą, goździkami; solą, pieprzem i czosnkiem Wrzucić pokrojone na małe kawałki mięso, na wierzchu ustawić perforowaną wkładkę z oczyszczonymi i pokrojonymi kartoflami posypanymi solą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W małym rondelku obok zrobić z masła i mąki jasną zasmażkę, wlać do sosu po wyjęciu wkładki z kartoflami, zagotować, a po zdjęciu z ognia zaciągnąć żółtkiem. Sosem tym polewać kartofle po podaniu.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2244/Cielecina-w-potrawce-z-kartoflami