ßßß Cookit - przepis na Kwasówka

Kwasówka

Wykonanie

« Powrót  
Kwasówka
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
marchew 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
sok z kwaszonej kapusty 1 szklanek
cebula 1 sztuk
smalec 6 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
kminek według uznania
Wykonanie:
Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.Następnie podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wraz z kminkiem.Następnie wrzucić do garnka zalać wrzątkiem dodać pokrojone ziemniaki i ugotować.Zupę zalać sokiem z kapusty.Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojona w plasterki cebulę.Dodać mąkę.Dodać do zupy i zagotować jeszcze raz.
Autor: agnesj77
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8216/Kwasowka