Wykonanie
« Powrót  KwasówkaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
marchew 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
sok z kwaszonej kapusty 1 szklanek
cebula 1 sztuk
smalec 6 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
kminek według uznaniaWykonanie:
Marchew i
pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.Następnie podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wraz z
kminkiem.Następnie wrzucić do garnka zalać wrzątkiem dodać pokrojone
ziemniaki i ugotować.Zupę zalać
sokiem z
kapusty.Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojona w plasterki
cebulę.Dodać
mąkę.Dodać do zupy i zagotować jeszcze raz.Autor: agnesj77Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: