Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
szpinak 300 gramów
cebula 2 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
olej sojowy według uznania
masło według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Szpinak przebrać, oczyścić, umyć, wysuszyć a następnie pokroić i ugotować, wrzucając do wrzącej osolonej
wody ; po kilku minutach odcedzić i dokładnie osączyć.
Szpinak oprószyć przesianą
mąką, smażyć na rozgrzanym
oleju sojowym. Na pozostałym tłuszczu zrumienić
cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Wymieszać
cebulę ze
szpinakiem przyprawić
solą i
pieprzem.
Jaja umyć, wbić do filiżanki sprawdzając ich świeżość, a następnie ubić lekko trzepaczką i wymieszać ze
szpinakiem. Smażyć je na
maśle pod przykryciem , rumieniąc z obu stron. Podawać po usmażeniu zwijając w rulon( chodź niekoniecznie należy zwijać omleta można złożyć go na pół lub podawać na całym talerzu)Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: