ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukszpinak 300 gramówcebula 2 sztukmąka 2 łyżek stołowycholej sojowy według uznaniamasło według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Szpinak przebrać, oczyścić, umyć, wysuszyć a następnie pokroić i ugotować, wrzucając do wrzącej osolonej wody ; po kilku minutach odcedzić i dokładnie osączyć. Szpinak oprószyć przesianą mąką, smażyć na rozgrzanym oleju sojowym. Na pozostałym tłuszczu zrumienić cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Wymieszać cebulę ze szpinakiem przyprawić solą i pieprzem. Jaja umyć, wbić do filiżanki sprawdzając ich świeżość, a następnie ubić lekko trzepaczką i wymieszać ze szpinakiem. Smażyć je na maśle pod przykryciem , rumieniąc z obu stron. Podawać po usmażeniu zwijając w rulon( chodź niekoniecznie należy zwijać omleta można złożyć go na pół lub podawać na całym talerzu)Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: