Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta czerwona 60 dekagramów
papryka 30 dekagramów
cebula 8 dekagramów
mąka 2 dekagramów
olej według uznania
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko poszatkować, usuwając głąb i grube "nerwy", skropić
wodą, dodać tłuszcz i dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Cebulę i
paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, dusić do miękkości.
Olej rozgrzać, wymieszać z
mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z
kapustą i
papryką; dusić kilka minut, doprawić do smaku.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: