ßßß Cookit - przepis na Kapusta czerwona z papryką

Kapusta czerwona z papryką

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta czerwona 60 dekagramów
papryka 30 dekagramów
cebula 8 dekagramów
mąka 2 dekagramów
olej według uznania
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko poszatkować, usuwając głąb i grube "nerwy", skropić wodą, dodać tłuszcz i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, dusić do miękkości. Olej rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą i papryką; dusić kilka minut, doprawić do smaku.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/392/Kapusta-czerwona-z-papryka