Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
pstrąga 200 gramów
szalotki 2 sztuk
masło 50 gramów
mąka 1,5 łyżek stołowych
wywar rybny 400 mililitrów
śmietana kwaśna 200 gramów
por mały 1 sztukfilet z wędzonego
pstrąga 1 sztuk
papryka słodka według uznania
koperek posiekany 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
szalotki pokroić w kostkę, a filery
rybne na kawałki.
Rybę i
cebulkę zeszklić na 40g
masła, posypać
mąką i podsmażyć, wlać
wywar rybny oraz
śmietanę i gotować 10 minut. Oczyszczony
por pokroić i poddusić na pozostałym
maśle. Zupę zmiksować, włożyć do niej
por oraz rozdrobnioną
wędzoną rybę. doprawić
pieprzem,
solą oraz
papryką. Część posiekanego
kopru zmieszać z zupą, a resztą posypać zupę przed podaniem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: