ßßß Cookit - przepis na Kremowa zupa z pstrąga

Kremowa zupa z pstrąga

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z pstrąga 200 gramów
szalotki 2 sztuk
masło 50 gramów
mąka 1,5 łyżek stołowych
wywar rybny 400 mililitrów
śmietana kwaśna 200 gramów
por mały 1 sztuk
filet z wędzonego pstrąga 1 sztuk
papryka słodka według uznania
koperek posiekany 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone szalotki pokroić w kostkę, a filery rybne na kawałki. Rybę i cebulkę zeszklić na 40g masła, posypać mąką i podsmażyć, wlać wywar rybny oraz śmietanę i gotować 10 minut. Oczyszczony por pokroić i poddusić na pozostałym maśle. Zupę zmiksować, włożyć do niej por oraz rozdrobnioną wędzoną rybę. doprawić pieprzem, solą oraz papryką. Część posiekanego kopru zmieszać z zupą, a resztą posypać zupę przed podaniem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4764/Kremowa-zupa-z-pstraga