ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegofilet z pstrąga 200 gramówszalotki 2 sztukmasło 50 gramówmąka 1,5 łyżek stołowychwywar rybny 400 mililitrówśmietana kwaśna 200 gramówpor mały 1 sztukfilet z wędzonego pstrąga 1 sztukpapryka słodka według uznaniakoperek posiekany 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone szalotki pokroić w kostkę, a filery rybne na kawałki. Rybę i cebulkę zeszklić na 40g masła, posypać mąką i podsmażyć, wlać wywar rybny oraz śmietanę i gotować 10 minut. Oczyszczony por pokroić i poddusić na pozostałym maśle. Zupę zmiksować, włożyć do niej por oraz rozdrobnioną wędzoną rybę. doprawić pieprzem, solą oraz papryką. Część posiekanego kopru zmieszać z zupą, a resztą posypać zupę przed podaniem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: