ßßß Cookit - przepis na Kotlety rybne

Kotlety rybne

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 1 kilogramów
papryka 1 sztuk
bułka czerstwa 2 sztuk
cebula 2 sztuk
jajko 4 sztuk
sok z cytryny 0.5 sztuk
bułka tarta według uznania
papryka słodka według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Obrane cebule posiekać, przelać na sicie wrzącą wodą, ostudzić. Mrożone warzywa podlać kilkoma łyżkami gorącej wody, gotować pod przykryciem przez 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem oraz mieloną papryką. Filety rybne skropić sokiem z cytryny, zostawić do rozmrożenia. 2 jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać. Bułki namoczyć w gorącej wodzie, odcisnąć. Filety zemleć razem z bułką. Wymieszać z cebulą, ugotowanymi jajkami i jednym surowym. Masę dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Masę rozwałkować, wyłożyć na nią paprykę. Zwinąć w roladę, pokroić w grube plastry. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron po 3-4 minuty.
Uwagi:
1 kg mrożonych filetów z ryby morskiej
1 opakowanie mrożonej papryki
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: magdusia627
Data: 2008-01-28
ten przepis jest przepyszny polecam
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1994/Kotlety-rybne