Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 1 kilogramów
papryka 1 sztuk
bułka czerstwa 2 sztuk
cebula 2 sztuk
jajko 4 sztuk
sok z cytryny 0.5 sztuk
bułka tarta według uznania
papryka słodka według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Obrane
cebule posiekać, przelać na sicie wrzącą
wodą, ostudzić.
Mrożone warzywa podlać kilkoma łyżkami gorącej
wody, gotować pod przykryciem przez 10 minut. Przyprawić
solą i
pieprzem oraz mieloną
papryką.
Filety rybne skropić
sokiem z cytryny, zostawić do rozmrożenia. 2
jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać.
Bułki namoczyć w gorącej wodzie, odcisnąć. Filety zemleć razem z
bułką. Wymieszać z
cebulą, ugotowanymi
jajkami i jednym surowym. Masę dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Masę rozwałkować, wyłożyć na nią
paprykę. Zwinąć w roladę, pokroić w grube plastry. Panierować w roztrzepanym
jajku i
bułce tartej. Smażyć z obu stron po 3-4 minuty.Uwagi:1 kg mrożonych
filetów z ryby morskiej1 opakowanie mrożonej
paprykiPotrawy z RybKomentarze:Autor: magdusia627Data: 2008-01-28ten przepis jest przepyszny polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: