ßßß
Składniki:8-10 naleśników25-30 dag pieczarekmała cebulkasólpieprzsłodka papryka2 jajkabułka tartaolej do smażenia
Sposób przygotowania:Pieczarki oczyść, umyj i drobniutko posiekaj. Ja używam do siekania pojemnika od blendera z nożami. Cebulkę obierz i również drobno posiekaj.Rozgrzej na patelni olej, zeszklij cebulkę. Dodaj pieczarki i podsmaż. Dopraw solą, pieprzem i papryką.Na naleśniki wyłóż farsz - tak po 1-2 łyżce, rozsmaruj go na środku i zawiń naleśnika w krokieta (najpierw dwa boki do środka, a następnie od boku niezawiniętego zwiń w rulon).Powstałe krokiety zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu na rumiano.Idealne do barszczu. Świetne jako samodzielne danie.