Wykonanie
Często w sobotę smażę naleśniki na śniadanie... A gdy kilka sztuk mi zostaje... Trafiają na stół jako danie obiadowe.Jedną z wykorzystywanych przeze mnie wersji są krokiety. Najbardziej lubię te z
pieczarkami... Spróbujcie sami :)

Składniki:8-10 naleśników25-30 dag
pieczarekmała
cebulkasólpieprzsłodka papryka2
jajkabułka tartaolej do smażenia

Sposób przygotowania:
Pieczarki oczyść, umyj i drobniutko posiekaj. Ja używam do siekania pojemnika od blendera z nożami.
Cebulkę obierz i również drobno posiekaj.Rozgrzej na patelni
olej, zeszklij
cebulkę. Dodaj
pieczarki i podsmaż. Dopraw
solą,
pieprzem i
papryką.Na naleśniki wyłóż farsz - tak po 1-2 łyżce, rozsmaruj go na środku i zawiń naleśnika w krokieta (najpierw dwa boki do środka, a następnie od
boku niezawiniętego
zwiń w rulon).Powstałe krokiety zanurz w roztrzepanym
jajku i obtocz w
bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu na rumiano.Idealne do barszczu. Świetne jako samodzielne danie.