Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
włoszczyzna bez
kapusty 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 1,5 szklanek
bulion mięsny 0,5 szklanek
kapusta wloska 1,5 kilogramów
cebula 3 sztuk
boczek wędzony 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną
kaczkę pokroić na 8 porcji, oprószyć
sola oraz
pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na
maśle. Oczyszczoną
włoszczyznę pokroić w kostkę i razem z
kaczką zalać
bulionem i
winem. Piec 1,5 godziny w 160 stopniach.Oczyszczoną
kapustę poszatkować.
Boczek pokroić w plastry i podsmażyć.
Kapustę, oczyszczone i posiekane
cebule oraz
boczek przyprawione
solą i
pieprzem dodać do
kaczki i piec jeszcze 30 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: