ßßß Cookit - przepis na Kaczka w kapuście

Kaczka w kapuście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
włoszczyzna bez kapusty 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 1,5 szklanek
bulion mięsny 0,5 szklanek
kapusta wloska 1,5 kilogramów
cebula 3 sztuk
boczek wędzony 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umytą, osuszoną kaczkę pokroić na 8 porcji, oprószyć sola oraz pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na maśle. Oczyszczoną włoszczyznę pokroić w kostkę i razem z kaczką zalać bulionem i winem. Piec 1,5 godziny w 160 stopniach.
Oczyszczoną kapustę poszatkować. Boczek pokroić w plastry i podsmażyć. Kapustę, oczyszczone i posiekane cebule oraz boczek przyprawione solą i pieprzem dodać do kaczki i piec jeszcze 30 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9964/Kaczka-w-kapuscie