ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosok jabłkowy 350 mililitrówlaska cynamonu 0,25 sztukgoździki 1 sztukpołówki gruszek z puszki 4 sztukcykoria 4 sztukmasło 3 łyżek stołowychboczek 8 plastrywywar mięsny 250 mililitrówmakaron Tagliatelle 300 gramówschab bez kości 650 gramówoliwa 1 łyżek stołowychpieprz biały według uznaniaśmietana 200 mililitrówser plesniowy 100 gramównatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Podgrzać sok z goździkiem i cynamonem, włożyć gruszki i zagotować przykryte, wystudzić.Umyta cykorie przekroić wzdłuż na pół i usmażyć na łyżce masła, z obu stron. Oprószyć sola oraz pieprzem i każdą połówkę obłożyć plasterkami boczku. Wlać 150 ml wywaru, nadmiar sosu odparować. Przelać do naczynia żaroodpornego, włożyć cykorię i 15 minut piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Umyty, osuszony schab pokroić na plastry. Oprószyć solą oraz pieprzem. Usmażyć na oliwie i pozostałym maśle. Kotlety smażyć ok. 3 minuty z każdej strony. Trzymać w cieple. Kilka ziaren białego pieprzu rozgnieść i uprażyć w sosie ze smażenia mięsa. Wlać resztę wywaru i śmietanę, chwile gotować. Na gruszkach ułożyć ser pleśniowy i zapiec krótko na ruszcie piekarnika. medaliony podawać z makaronem, cykoria i gruszkami. Polać sosem i posypać posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: