Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosmardz 100 gramów
groch 200 gramów
woda 6 szklanek
masło 40 gramów
mąka 3 łyżek stołowychząbek
czosnku 1 sztuk
majeranek według uznania
sól według uznania
kminek według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Grzyby pokroić na małe kawałki i ugotować w osolonej wodzie z
kminkiem. Namoczony wcześniej
groch ugotować osobno i przetrzeć. Z
mąki i
masła zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić zimnym
wywarem z
grzybów i połączyć z przetartym
grochem. Wlać do
wywaru z
grzybów i gotować jeszcze przez kilka minut. Doprawić
solą,
pieprzem,
majerankiem i roztartym ząbkiem
czosnku.Potrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: