ßßß Cookit - przepis na Zupa grochowa ze smardzami

Zupa grochowa ze smardzami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
smardz 100 gramów
groch 200 gramów
woda 6 szklanek
masło 40 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
ząbek czosnku 1 sztuk
majeranek według uznania
sól według uznania
kminek według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Grzyby pokroić na małe kawałki i ugotować w osolonej wodzie z kminkiem. Namoczony wcześniej groch ugotować osobno i przetrzeć. Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić zimnym wywarem z grzybów i połączyć z przetartym grochem. Wlać do wywaru z grzybów i gotować jeszcze przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i roztartym ząbkiem czosnku.
Potrawy z Grzybów
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/991/Zupa-grochowa-ze-smardzami