Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wino białe wytrawne 1 szklanek
ocet winny 0,5 szklanek
czosnek 3 ząbki
goździki mielone 1 szczypta
seler naciowy drobno pokrojony 0,5 szklanek
natka pietruszki posiekana 0,5 szklanek
cebula posiekana 1 sztuk
marchewka tarta 1 sztuk
sól 0,5 łyżek deserowych
pieprz mielony 0,25 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczony
czosnek rozdrobnić i rozetrzeć z
solą, wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty (nie gotować).Umyte osuszone
mięso włożyć do kamiennego garnka, zalać marynatą, zostawić na ok. 1-2 dni w chłodnym miejscu, często obracać, aby się równo zamarynowało.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: