ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówmargaryna 0,5 kostekcukier 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychjajka 1 sztukimbir 1 łyżek stołowychCynamon 1 łyżek deserowychgałka muszkatołowa 0,25 łyżek deserowychskórka z cytryny - otarta 0,5 sztukWykonanie:Przesianą z imbirem mąkę wymieszać z cukrami, proszkiem oraz przyprawami, dodać margarynę i posiekać nożem, wbić jajko i zagnieść gładkie, sprężyste ciasto. Zawinąć w folie i na 20 minut włożyć do lodówki. Rozwałkować na grubość pół centymetra i wyciąć foremkami swoje ulubione kształty. Układać na blasze, wyścielonej papierem do pieczenia. Słomka do napoi wyciąć dziurki. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wystudzone przybrać lukrem lub pomalować pisakami do ozdabiania ciast.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: