Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
margaryna 0,5 kostek
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
jajka 1 sztuk
imbir 1 łyżek stołowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
gałka muszkatołowa 0,25 łyżek deserowych
skórka z cytryny - otarta 0,5 sztukWykonanie:Przesianą z
imbirem mąkę wymieszać z
cukrami, proszkiem oraz przyprawami, dodać
margarynę i posiekać nożem, wbić
jajko i zagnieść gładkie, sprężyste ciasto. Zawinąć w folie i na 20 minut włożyć do lodówki. Rozwałkować na grubość pół centymetra i wyciąć foremkami swoje ulubione kształty. Układać na blasze, wyścielonej papierem do pieczenia. Słomka do
napoi wyciąć dziurki. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wystudzone przybrać lukrem lub pomalować pisakami do ozdabiania ciast.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: