Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 35(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
margaryna 0,75 kostek
żółtka 3 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
miód 4 łyżek stołowych
Cynamon 2 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
pisaki lukrowe kolorowe według uznaniaPerełki
cukrowe według uznaniaWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia i posiekać z
margaryną. Dodać pozostałe składniki, szybko zagnieść ciasto i wstawić na 60 minut do lodówki. Rozwałkować na 5 mm i foremka wyciąć gwiazdki lub inne ozdobne kształty. W każdym
ciastku wyciąć otwory. Układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Przestudzone
ciasteczka polukrować i posypać cukrowymi perełkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: