ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegocebula 4 sztukolej 4 łyżek stołowychziemniaki 1,2 kilogramówpory 4 sztukmarchewka 8 sztukrosół warzywny 1 , 5 litrówparówki 4 sztuknatka pietruszki, gałązki 8 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone cebule pokroić w drobną kostkę. Oczyszczone ziemniaki pokroić na ćwiartki. W garnku na oleju zeszklić cebulę, dodać ziemniaki, wymieszać i smażyć kilka minut na dużym ogniu nie przerywając mieszania.Oczyszczone pory pokroić w ukośne grube plastry, a oczyszczone marchewki pokroić w plasterki. Przygotowane warzywa dodać do ziemniaków, mieszając doprawić na pikantnie solą oraz pieprzem. Podlać bulionem i gotować 12 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Parówki pokroić w grube plasterki, dodać do warzyw po 8 minutach gotowania. Opłukane listki natki drobno posiekać. Gotowe danie przełożyć na duży ogrzany półmisek i posypać natka pietruszki. Podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: