ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoser zmielony 250 gramówmąka 0.5 łyżek stołowychjajko 1 sztuksól według uznaniatruskawki zmiksowane 1 szklanekśmietana 3 łyżek stołowychcukier według uznaniaWykonanie:Na stolnicy z sera, mąki, jajka i szczypty soli wyrobić ciasto. Uformować wałek grubości 2 cm i równo spłaszczyć, pociąć nożem w romby i wrzucić na osoloną gotującą się wodę. Gdy wypłyną na wierzch wyjąć łyżką cedzakową.Zmiksowane truskawki połączyć ze śmietaną i cukrem do smaku. Sosem polać pierogi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: Angelika.JData: 2011-12-19Do wody dodać zarówno sól jak i łyżkę masła, wtedy pierogi nie będą się sklejać. Oczywiście nie należy gotować ich zbyt długo ;)Autor: estiData: 2010-12-15To prawda leniwe tej wersji jak również w wersji zimowej czyli z masełkiem i cukrem na b.gorąco pychaa jak byłam małą dzieczynką uwielbiałam i myśle że moja córcia też będzie (jeszcze za malutka jest). Polecam!Autor: WubeData: 2009-04-30dzieci uwielbiają:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: