Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ser zmielony 250 gramów
mąka 0.5 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
sól według uznania
truskawki zmiksowane 1 szklanek
śmietana 3 łyżek stołowych
cukier według uznaniaWykonanie:Na stolnicy z
sera,
mąki,
jajka i szczypty
soli wyrobić ciasto. Uformować wałek grubości 2 cm i równo spłaszczyć, pociąć nożem w romby i wrzucić na osoloną gotującą się
wodę. Gdy wypłyną na wierzch wyjąć łyżką cedzakową.Zmiksowane
truskawki połączyć ze
śmietaną i
cukrem do smaku. Sosem polać pierogi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: Angelika.JData: 2011-12-19Do
wody dodać zarówno
sól jak i łyżkę
masła, wtedy pierogi nie będą się sklejać. Oczywiście nie należy gotować ich zbyt długo ;)Autor: estiData: 2010-12-15To prawda leniwe tej wersji jak również w wersji zimowej czyli z
masełkiem i
cukrem na b.gorąco pychaa jak byłam małą dzieczynką uwielbiałam i myśle że moja córcia też będzie (jeszcze za malutka jest). Polecam!Autor: WubeData: 2009-04-30dzieci uwielbiają:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: