ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1,5 kilogramówziemniaki 500 gramówjajka 3 sztukmąka ziemniaczana 4 łyżek stołowychkasza manna 3 łyżek stołowychłopatka wieprzowa 400 gramówsmalec 50 gramówcebula 2 sztukczosnek 4 ząbkimajeranek według uznaniaśmietana 1 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone 1,5 kilograma ziemniaków drobno zetrzeć i odcisnąć. Oczyszczone, ugotowane 500g ziemniaków zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki połączyć, dodać jajka, mąkę, kaszę oraz sól do smaku i wyrobić. Na smalcu usmażyć pokrojone mięso, dodać posiekaną cebulkę i dusić do miękkości. Zmielić, doprawić rozdrobnionym czosnkiem, majerankiem, sola oraz pieprzem. Z ciasta formować placuszki, pośrodku układać farsz i sklejać kluski w kształcie cygar. Gotować w osolonym wrzątku 20 minut na wolnym ogniu. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać ze śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1,5 kilogramówziemniaki 500 gramówjajka 3 sztukmąka ziemniaczana 4 łyżek stołowychkasza manna 3 łyżek stołowychłopatka wieprzowa 400 gramówsmalec 50 gramówcebula 2 sztukczosnek 4 ząbkimajeranek według uznaniaśmietana 1 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone 1,5 kilograma ziemniaków drobno zetrzeć i odcisnąć. Oczyszczone, ugotowane 500g ziemniaków zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki połączyć, dodać jajka, mąkę, kaszę oraz sól do smaku i wyrobić. Na smalcu usmażyć pokrojone mięso, dodać posiekaną cebulkę i dusić do miękkości. Zmielić, doprawić rozdrobnionym czosnkiem, majerankiem, sola oraz pieprzem. Z ciasta formować placuszki, pośrodku układać farsz i sklejać kluski w kształcie cygar. Gotować w osolonym wrzątku 20 minut na wolnym ogniu. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać ze śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: