ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodzwonki smażonego karpia według uznaniaseler 0,5 sztukpietruszka 1 sztukcebula 1 sztukliść laurowy 2 sztukgoździki 3 sztukpieprz 5 ziarnacukier według uznaniasól według uznaniaocet 1 szklanekWykonanie:Oczyszczone warzywa pokroić w plasterki, zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy korzenne oraz sól i cukier do smaku. Gotować 20 minut. Dolać ocet i ponownie przyprawić. Ostudzona marynata zalać dzwonka karpia ułożonego w słoiku. Zakręcić i odstawić na 6 godzin. Przechowywać w lodowce nie dłużej jak 5 dni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodzwonki smażonego karpia według uznaniaseler 0,5 sztukpietruszka 1 sztukcebula 1 sztukliść laurowy 2 sztukgoździki 3 sztukpieprz 5 ziarnacukier według uznaniasól według uznaniaocet 1 szklanekWykonanie:Oczyszczone warzywa pokroić w plasterki, zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy korzenne oraz sól i cukier do smaku. Gotować 20 minut. Dolać ocet i ponownie przyprawić. Ostudzona marynata zalać dzwonka karpia ułożonego w słoiku. Zakręcić i odstawić na 6 godzin. Przechowywać w lodowce nie dłużej jak 5 dni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: