ßßß Cookit - przepis na Kulebiak z ryżu i grzybów

Kulebiak z ryżu i grzybów

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka pszenna 40 dekagramów
drożdże 3 dekagramów
mleko 1.5 szklanek
cukier według uznania
tłuszcz 6 łyżek stołowych
sól według uznania
jajko 3 sztuk
ryż 20 dekagramów
cebula 1 sztuk
grzyby suszone 5 dekagramów
pieprz według uznania
Wykonanie:
Ryż ugotować na sypko na wywarze z grzybów. Zrobić rozczyn z mąki, drożdży i mleka, a gdy wyrośnie - dodać rozmieszane 2 jaja i pozostałe składniki; starannie wyrobić. Postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do ugotowanego ryżu dodać przesmażaną cebulę, ugotowane posiekane grzyby i przyprawy. Ciasto rozwałkować, nałożyć ciepłe nadzienie i zwinąć, nadając kształt podłużny. Położyć na blachę, zostawić do ponownego wyrośnięcia, potem posmarować jajem, ozdobić paskami ciasta i upiec w piekarniku. Podawać z masłem albo z sosem śmietankowym lub pomidorowym.
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Grzybów
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1246/Kulebiak-z-ryzu-i-grzybow