Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 40 dekagramów
drożdże 3 dekagramów
mleko 1.5 szklanek
cukier według uznaniatłuszcz 6 łyżek stołowych
sól według uznania
jajko 3 sztuk
ryż 20 dekagramów
cebula 1 sztuk
grzyby suszone 5 dekagramów
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ryż ugotować na sypko na wywarze z
grzybów. Zrobić rozczyn z
mąki,
drożdży i
mleka, a gdy wyrośnie - dodać rozmieszane 2
jaja i pozostałe składniki; starannie wyrobić. Postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do ugotowanego
ryżu dodać przesmażaną
cebulę, ugotowane posiekane
grzyby i
przyprawy. Ciasto rozwałkować, nałożyć ciepłe nadzienie i zwinąć, nadając kształt podłużny. Położyć na blachę, zostawić do ponownego wyrośnięcia,
potem posmarować
jajem, ozdobić paskami ciasta i upiec w piekarniku. Podawać z
masłem albo z sosem
śmietankowym lub
pomidorowym.Potrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: