ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak z kapusty słodkiej

Kapuśniak z kapusty słodkiej

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion 1.5 litrów
biała kapusta 60 dekagramów
pomidory 20 dekagramów
cebula 0.5 sztuk
mąka 3 dekagramów
tłuszcz 3 dekagramów
sól według uznania
cukier według uznania
koperek według uznania
Wykonanie:
Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować, dodać do wywaru, ugotować. Pomidory umyć, pokrajać na części, zalać niewielką ilością wywaru, rozgotować pod przykryciem, przetrzeć przez sito i dodać do kapuśniaku. Cebulę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, podrumienić na tłuszczu. Dodać mąkę, zrumienić na jasno złoty kolor, rozprowadzić zimną wodą i wywarem, zagęścić zupę. Doprawić do smaku solą, dodać posiekany koperek. Do kapuśniaku z białej kapusty dodaje się zwykle pokrajane w kostkę, ugotowane ziemniaki.
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7900/Kapusniak-z-kapusty-slodkiej