Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
bulion 1.5 litrów
biała kapusta 60 dekagramów
pomidory 20 dekagramów
cebula 0.5 sztuk
mąka 3 dekagramówtłuszcz 3 dekagramów
sól według uznania
cukier według uznania
koperek według uznaniaWykonanie:
Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować, dodać do
wywaru, ugotować.
Pomidory umyć, pokrajać na części, zalać niewielką ilością
wywaru, rozgotować pod przykryciem, przetrzeć przez sito i dodać do kapuśniaku.
Cebulę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, podrumienić na tłuszczu. Dodać
mąkę, zrumienić na jasno złoty kolor, rozprowadzić zimną
wodą i
wywarem, zagęścić zupę. Doprawić do smaku
solą, dodać posiekany
koperek. Do kapuśniaku z
białej kapusty dodaje się zwykle pokrajane w kostkę, ugotowane
ziemniaki.Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: