ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak z pomidorami

Kapuśniak z pomidorami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina z kością 250 gramów
kapusta 1 kilogramów
cebula 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
pomidor 6 sztuk
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso umyte, opłukane, pokrojone i zalane wrzącą wodą (2,5l) gotować na wolnym ogniu. Gdy będzie miękkie, pokroić na małe kawałki usuwając kość. A do zupy włożyć: kapustę oczyszczoną, opłukaną i poszatkowaną oraz cebulę pokrojoną w plasterki. Gotować powoli bez przykrycia, można dodać masło, wówczas kapusta mniej "pachnie". Świeże pomidory albo kilka łyżek koncentratu włożyć do gotującej sie kapusty. Dodać też mięso. Zupę podprawić śmietaną, rozmieszaną z mąką. Raz zagotować , dodać soli do smaku i popierzyć. Podawać z ziemniakami.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3704/Kapusniak-z-pomidorami