Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina z kością 250 gramów
kapusta 1 kilogramów
cebula 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
pomidor 6 sztuk
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso umyte, opłukane, pokrojone i zalane wrzącą
wodą (2,5l) gotować na wolnym ogniu. Gdy będzie miękkie, pokroić na małe kawałki usuwając kość. A do zupy włożyć:
kapustę oczyszczoną, opłukaną i poszatkowaną oraz
cebulę pokrojoną w plasterki. Gotować powoli bez przykrycia, można dodać
masło, wówczas
kapusta mniej "pachnie". Świeże
pomidory albo kilka łyżek koncentratu włożyć do gotującej sie
kapusty. Dodać też
mięso. Zupę podprawić
śmietaną, rozmieszaną z
mąką. Raz zagotować , dodać
soli do smaku i popierzyć. Podawać z
ziemniakami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: