ßßß Cookit - przepis na Zupa azjatycka

Zupa azjatycka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka czerwona 1 sztuk
kukurydza konserwowa (kolby)1 puszka
bulion warzywny 1 litrów
makaron 200 gramów
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej sezamowy 2 łyżek stołowych
kolendra według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną paprykę pokroić na małe kawałki, a kolby kukurydzy przekroić na połówki i poddusić, mieszając, na rozgrzanym w rondlu oleju. Dodać bulion i gotować na małym ogniu 5 minut. Wrzucić makaron i gotować kolejne 5 minut. Do zupy dodać sos sojowy, olej sezamowy i odrobinę posiekanej kolendry.
Uwagi:
Można też wykorzystać makaron z zupek chińskich (nie gotować go tylko przygotować w/g przepisu na opakowaniu).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10453/Zupa-azjatycka