Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona 1 sztuk
kukurydza konserwowa (kolby)1 puszka
bulion warzywny 1 litrów
makaron 200 gramów
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej sezamowy 2 łyżek stołowych
kolendra według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
paprykę pokroić na małe kawałki, a
kolby kukurydzy przekroić na połówki i poddusić, mieszając, na rozgrzanym w rondlu
oleju. Dodać
bulion i gotować na małym ogniu 5 minut. Wrzucić
makaron i gotować kolejne 5 minut. Do zupy dodać
sos sojowy,
olej sezamowy i odrobinę posiekanej
kolendry.Uwagi:Można też wykorzystać
makaron z zupek chińskich (nie gotować go tylko przygotować w/g przepisu na opakowaniu).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: