Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasola 300 gramówproteina sojowa 150 gramów
cebula 1 sztuk
mąka sojowa 8 łyżek stołowych
otręby pszenne 1 łyżek stołowych
bulion warzywny według uznania
oliwa z oliwek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
majeranek według uznaniaWykonanie:
Fasolę lub
groch przebrać, opłukać, zalać
wodą i namoczyć na noc. Ugotować.
Cebulą obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Proteinę
sojową ugotować w
bulionie warzywnym. Następnie podsmażyć, dodać
cebulę, razem zasmażyć, skropić
wodą i dusić do miękkości pod przykryciem z przyprawami. Wystudzoną
kostkę sojową zmielić razem z
fasolą grochem, wymieszać z częścią
mąki sojowej i
otrębami; doprawić do smaku. Z przygotowanej masy uformować podłużny wałek, pokroić w poprzek na kawałki długości 8-10 cm, panierować w
mące sojowej. Smażyć na gorącym
oleju na złoty kolor. Podawać z sosami i surówkami.Uwagi:Potrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: