ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogruszki 4 sztukcukier brązowy 4 łyżek stołowychkora cynamonu (kawałek)1 sztukgwiazdki anyżu 1 sztuklaska wanilii 1 sztukgoździki 6 sztukimbir (3 cm)1 sztukczekolada mleczna 100 gramówśmietana kremowa 150 mililitrówCynamon 1 szczyptaWykonanie:Do 1 litra wody wsypać cukier, wrzucić korę cynamonu, anyż, wanilie, goździki oraz pokrojony na słupki imbir i gotować 15 minut. Obrać gruszki, ale zostawić ogonki. Cale owoce wrzucić do korzennego syropu i gotować 30 minut na wolnym ogniu. Połamana czekoladę włożyć do rondla, wlać śmietanę, dodać cynamon i podgrzewać, aż się rozpuści. Z syropu wyjąć gruszki, ułożyć na talerzach lub w salaterkach i polać sosem czekoladowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: