Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
boczek 60 dekagramów
cebula 2 sztuktłuszcz 3 dekagramów
kminek 1 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:
Boczek oprószyć
solą i
mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wkroić oczyszczoną
cebulę, również zrumienić, posypać
kminkiem, wlać 0,5 szklanki
wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru podzielić na porcje. Podawać z
kartoflami i z surówką z
kiszonej kapusty.Uwagi:60 dag
chudego boczku (lub 70 dag
żeberek)Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor:
AndziaData: 2008-01-15a co jak się nie ma szybkowaru?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: