ßßß Cookit - przepis na Boczek (lub żeberka) duszony z cebulą

Boczek (lub żeberka) duszony z cebulą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
boczek 60 dekagramów
cebula 2 sztuk
tłuszcz 3 dekagramów
kminek 1 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Boczek oprószyć solą i mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wkroić oczyszczoną cebulę, również zrumienić, posypać kminkiem, wlać 0,5 szklanki wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru podzielić na porcje. Podawać z kartoflami i z surówką z kiszonej kapusty.
Uwagi:
60 dag chudego boczku (lub 70 dag żeberek)
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Andzia
Data: 2008-01-15
a co jak się nie ma szybkowaru?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1652/Boczek-(lub-zeberka)-duszony-z-cebula