Kapusta, jest tanim warzywem a łącząc ją z odrobiną pracy można wyczarować z niej wyjątkowo prosty i pyszny obiad. Aby nieco wzbogacić smak kapusty zasmażanej dodaję do niej trochę wędzonego boczku.Składniki :1 główkę białej kapusty1 cebulaok 10 dag boczkupół kostki rosołowejpół łyżeczki kminku zmielonegołyżka siekanego świeżego koperkupieprz w ziarnachłyżka mąkisól, pieprzPrzygotowanie :Kapustę przecinam na 4 części i siekam. Pół kostki rosołowej rozpuszczam w szklance wrzątku, całość gotuję pod przykryciem na małym ogniu dodając w trakcie ziarna pieprzu, kminek i koperek.Boczek i cebulę kroję w kosteczkę, podsmażam aż cebulka będzie szklista.Gdy kapusta zmięknie a wywar nieco odparuje dodaję 1 łyżkę mąki i dobrze mieszam. Dodaję boczek z cebulką i jeszcze chwilkę gotuję. Doprawiam solą i pieprzem - w zasadzie to tylko pieprzem.Rada :Jeśli nie mam młodej kapusty to używam starszej, trzeba tylko trochę dłużej dusić a do doprawienia użyć dodatkowo cukru.