Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
czosnek 1 ząbki
ocet winny 1 łyżek stołowych
mięta pieprzowa 0.5 łyżek deserowych
kminek 0.5 łyżek deserowych
cebula 2 sztuk
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
łopatka barania 70 dekagramów
Wykonanie:
Oddzielić
mięso od kości, pokroić na nieduże kawałki, posolić, posypać
mąką i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać drobno pokrojony
czosnek,
kminek i posiekaną
cebulę. Zalać
wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wsypać
miętę, dodać
mąkę z
octem, chwilę pogotować.
Uwagi:
0,5 łyżeczki suszonej
mięty pieprzowej lub kilka listków świeżych
Potrawy z
MięsaKomentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
ciekawe
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: