ßßß Cookit - przepis na Farsz do pierogów ruskich.

Farsz do pierogów ruskich.

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki ugotowane 1 szklanek
ser biały 25 dekagramów
cebula 2 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Ziemniaki wraz z serem przepuszczamy przez maszynkę do mielenia dodajemy do nich wcześniej podsmażoną na tłuszczu i zeszkloną cebulkę oraz przyprawy.
Farsz powinien być pikantny by nadać pierogom zdecydowanego smaku.
Uwagi:
pierogi ruskie podajemy polane tłuszczem ze skwarkami lub cebulką lekko zarumienioną, a dla smakoszy polecam jako dodatek kwaśną śmietanę.
Autor: kizuh
Zobacz inne przepisy użykownika!
Wigilia
Komentarze:
Autor: nie
Data: 2011-04-07
Do prawdziwych polskich pierogów nie dodaje się magi. Bo to chemia.
Autor: Nowa:P
Data: 2010-05-28
nie chce krytykować tego przepisu jest ok.. tylko chciałam dodać ze jeszcze jak się doda magi do tego farszu to jest lepsze;):*
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5704/Farsz-do-pierogow-ruskich