Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki ugotowane 1 szklanek
ser biały 25 dekagramów
cebula 2 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki wraz z
serem przepuszczamy przez maszynkę do mielenia dodajemy do nich wcześniej podsmażoną na tłuszczu i zeszkloną
cebulkę oraz
przyprawy.Farsz powinien być pikantny by nadać pierogom zdecydowanego smaku.Uwagi:pierogi ruskie podajemy polane tłuszczem ze skwarkami lub
cebulką lekko zarumienioną, a dla smakoszy polecam jako dodatek kwaśną
śmietanę.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaKomentarze:Autor: nieData: 2011-04-07Do prawdziwych
polskich pierogów nie dodaje się
magi. Bo to chemia.Autor: Nowa:PData: 2010-05-28nie chce krytykować tego przepisu jest ok.. tylko chciałam dodać ze jeszcze jak się
doda magi do tego farszu to jest lepsze;):*Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: