ßßß Cookit - przepis na Kartoflasz - ziemniaczana babka

Kartoflasz - ziemniaczana babka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 1,2 kilogramów
słonina 60 gramów
kiełbasa 150 gramów
boczek wędzony 150 gramów
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
przyprawa do szaszłyków według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce razem z oczyszczoną cebulą. Boczek, słoninę i kiełbasę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do szaszłyków. Wymieszać z mąką. Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem i posypanego tarta bułką, wyrównać. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, aż dobrze się zrumieni. Podawać z sosem pomidorowym lub keczupem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10208/Kartoflasz---ziemniaczana-babka