ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1,2 kilogramówsłonina 60 gramówkiełbasa 150 gramówboczek wędzony 150 gramówcebula 1 sztukmąka 1 łyżek stołowychjajka 1 sztukprzyprawa do szaszłyków według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce razem z oczyszczoną cebulą. Boczek, słoninę i kiełbasę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do szaszłyków. Wymieszać z mąką. Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem i posypanego tarta bułką, wyrównać. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, aż dobrze się zrumieni. Podawać z sosem pomidorowym lub keczupem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: