Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1,2 kilogramów
słonina 60 gramów
kiełbasa 150 gramów
boczek wędzony 150 gramów
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
przyprawa do szaszłyków według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce razem z oczyszczoną
cebulą.
Boczek,
słoninę i
kiełbasę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz przyprawą do szaszłyków. Wymieszać z
mąką. Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego
olejem i posypanego
tarta bułką, wyrównać. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, aż dobrze się zrumieni. Podawać z
sosem pomidorowym lub
keczupem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: