Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron penne 300 gramów
kalafior 200 gramów
słonina 100 gramów
marchewka 1 sztuk
por 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
kiełki soczewicy 100 gramów
rozmaryn 1 szczypta
szałwia 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. oczyszczone różyczki
kalafiora włożyć do posolonego wrzątku i ugotować, ale nie rozgotować, odcedzić i osaczyć. W drobne paseczki pokroić
słoninę. Oczyszczona
marchewkę oraz
pora posiekać w cienkie plastry.
Słoninę przyrumienić na rozgrzanej na patelni
oliwie. Dodać
marchewkę oraz
por i chwile razem podsmażyć. dodać różyczki
kalafiora,
kiełki soczewicy oraz
makaron. Mieszając, doprawić do smaku
sola,
pieprzem oraz
ziołami i podgrzać. Od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: