Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cytryna 4 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 5 łyżek stołowych
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz biały według uznania
cukier według uznania
sałata masłowa 1 sztuk
pomidory 300 gramów
sos winegret z
ziołami 150 mililitrów
filety z ryby morskiej 800 gramów
sól według uznaniaWykonanie:Z jednej wyszorowanej
cytryny otrzeć skórkę oraz wycisnąć sok i wymieszac z
oliwą i
winem, dodać posiekane
zioła. Doprawić
solą,
pieprzem oraz
cukrem. Umyte
cytryny jedną pokroic w plastry, a pozostałe na połówki.Umytą, osączoną
rybę pokroić na 4 kawałki. Każdy ułożyć na osobnym dużym kawałku folii, posmarować marynatą, przykryć plastrami
cytryny, zawinąć w folię i ułożyć na gorącym grillu. Obok umieścić połówki
cytryn. Piec ok. 12 minut.Opłukaną, osuszoną
sałatę porwać na mniejsze kawałki, wymieszać z pokrojonymi
pomidorami i
sosem winegret.
Rybę podawać z
sałatką i
cytrynami z grilla.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: