ßßß Cookit - przepis na Ryba w ziołach z sałatką

Ryba w ziołach z sałatką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cytryna 4 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 5 łyżek stołowych
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz biały według uznania
cukier według uznania
sałata masłowa 1 sztuk
pomidory 300 gramów
sos winegret z ziołami 150 mililitrów
filety z ryby morskiej 800 gramów
sól według uznania
Wykonanie:
Z jednej wyszorowanej cytryny otrzeć skórkę oraz wycisnąć sok i wymieszac z oliwą i winem, dodać posiekane zioła. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Umyte cytryny jedną pokroic w plastry, a pozostałe na połówki.
Umytą, osączoną rybę pokroić na 4 kawałki. Każdy ułożyć na osobnym dużym kawałku folii, posmarować marynatą, przykryć plastrami cytryny, zawinąć w folię i ułożyć na gorącym grillu. Obok umieścić połówki cytryn. Piec ok. 12 minut.
Opłukaną, osuszoną sałatę porwać na mniejsze kawałki, wymieszać z pokrojonymi pomidorami i sosem winegret.
Rybę podawać z sałatką i cytrynami z grilla.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9372/Ryba-w-ziolach-z-salatka