ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoogórki 1 kilogramówsól 4 łyżek stołowychocet spirytusowy 0,5 szklanekcukier 3 łyżek stołowychgoździki 1 łyżek deserowychliść laurowy według uznaniaczosnek 3 ząbkimarchewka 1 sztukWykonanie:Umyte ogórki ułożyć w dużym słoju, przesypując sola. Przykryć talerzykiem, obciążyć i odstawić na dobę. Przełożyć ogórki do mniejszych słoiczków. do każdego włożyć obrany czosnek.Ocet zagotować z 1,5 szklanki wody oraz plasterkami marchewki, cukrem , kilkoma listkami i goździkami. Gorącym wywarem zalać ogórki. Zakręcić i pasteryzować 20 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: