Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki 1 kilogramów
sól 4 łyżek stołowych
ocet spirytusowy 0,5 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
goździki 1 łyżek deserowych
liść laurowy według uznania
czosnek 3 ząbki
marchewka 1 sztukWykonanie:Umyte
ogórki ułożyć w dużym słoju, przesypując
sola. Przykryć talerzykiem, obciążyć i odstawić na dobę. Przełożyć
ogórki do mniejszych słoiczków. do każdego włożyć obrany
czosnek.
Ocet zagotować z 1,5 szklanki
wody oraz plasterkami
marchewki,
cukrem , kilkoma listkami i
goździkami. Gorącym
wywarem zalać
ogórki. Zakręcić i pasteryzować 20 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: