ßßß Cookit - przepis na Galareta warzywna

Galareta warzywna

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniak 3 sztuk
marchew 3 sztuk
kukurydza ziarno 25 dekagramów
brukselka 15 dekagramów
cytryna 1 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
agar-agar 7 łyżek deserowych
sól ziołowa według uznania
Wykonanie:
Warzywa umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Cytryną sparzyć, skórkę zetrzeć, z miąższu wycisnąć sok. Agar-agar namoczyć w 1/3 szklance zimnej wody. Bulion i sok z cytryny zagotować, dodać agar-agar, rozpuścić. Na dno naczynia wsypać połowę kukurydzy, ułożyć marchewki, zalać 1/2 bulionu, odczekać aż zastygnie. Ułożyć brukselki i ziemniaki, posypać pozostałą kukurydzą, zalać resztą bulionu. Wstawić na około 4 godziny do lodówki. Gotową galaretę wyjąć na półmisek, posypać skórką z cytryny.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/348/Galareta-warzywna