Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 3 sztuk
marchew 3 sztuk
kukurydza ziarno 25 dekagramów
brukselka 15 dekagramów
cytryna 1 sztuk
bulion warzywny 1 litrówagar-agar 7 łyżek deserowych
sól ziołowa według uznaniaWykonanie:Warzywa umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie.
Cytryną sparzyć, skórkę zetrzeć, z miąższu wycisnąć sok. Agar-agar namoczyć w 1/3 szklance zimnej
wody.
Bulion i
sok z cytryny zagotować, dodać agar-agar, rozpuścić. Na dno naczynia wsypać połowę
kukurydzy, ułożyć
marchewki, zalać 1/2
bulionu, odczekać aż zastygnie. Ułożyć
brukselki i
ziemniaki, posypać pozostałą
kukurydzą, zalać resztą
bulionu. Wstawić na około 4 godziny do lodówki. Gotową galaretę wyjąć na półmisek, posypać
skórką z cytryny.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: