Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 6 dekagramów
kasza manna 20 dekagramów
cebula 1 sztuktłuszcz 2 . 5 łyżek stołowych
jajko 3 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować opłukane i namoczone
grzyby. Wyjąć je i poszatkować; w wywarze ugotować
kaszę na sypko.
Cebulę obrać, pokrajać i przesmażyć razem z poszatkowanymi
grzybami. Wymieszać z ostudzoną
kaszą manną, wbić
żółtka, dodać
tartą bułkę i
przyprawy. Ubić pianę z
białek, połączyć z całością. Masę wyrobić i zapiec w piekarniku, najlepiej w naczyniach porcjowych. Podawać z
ziemniakami i sosem
śmietanowym lub
koperkowym.
Kasze weg.Potrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: