Wykonanie
« Powrót  
Bitki wieprzoweDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wieprzowe 0,5 kilogramów
cebula 2 sztuk
chleb 3 plastry
pieprz 1 szczypta
kostka rosołowa 1 kostek
oliwa 2 łyżek stołowych
ziele angielskie 3 sztuk
liść laurowy 1 listkówWykonanie:
Mięso pokroić w poprzek włókien, zbić tłuczkiem, obtoczyć w
mące i obsmażyć na
oliwie.Kromki
chleba ułożyć na dnie garnka (sos nabierze odpowiedniej konsystencji), i warstwami układać
mięso.
Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki, zeszklić na
oliwie, przełożyć do garnka.Całość zalać
bulionem. Dodać
pieprzu do smaku ,
ziele angielskie i
liść laurowy. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 1 godziny.Autor: zzaabaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: