ßßß Cookit - przepis na Bitki wieprzowe

Bitki wieprzowe

Wykonanie

« Powrót  
Bitki wieprzowe
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 0,5 kilogramów
cebula 2 sztuk
chleb 3 plastry
pieprz 1 szczypta
kostka rosołowa 1 kostek
oliwa 2 łyżek stołowych
ziele angielskie 3 sztuk
liść laurowy 1 listków
Wykonanie:
Mięso pokroić w poprzek włókien, zbić tłuczkiem, obtoczyć w mące i obsmażyć na oliwie.
Kromki chleba ułożyć na dnie garnka (sos nabierze odpowiedniej konsystencji), i warstwami układać mięso. Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki, zeszklić na oliwie, przełożyć do garnka.
Całość zalać bulionem. Dodać pieprzu do smaku , ziele angielskie i liść laurowy. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 1 godziny.
Autor: zzaaba
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4858/Bitki-wieprzowe