ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane smażone

Jajka faszerowane smażone

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
szczypiorek 0.5 pęczek
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta według uznania
Wykonanie:
Jajka umyć, ugotować na twardo, schłodzić w zimnej wodzie, przekroić ostrym nożem razem ze skorupką wzdłuż na połówki. Wybrać jajka łyżeczką i drobno posiekać. Dodać 2 łyżki masła, śmietanę, drobno posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Dobrze wymieszać, nałożyć w skorupki, posypać tartą bułką, przyklepać łyżką, smażyć na rozgrzanym maśle, kładąc posypaną stroną do dołu.
Uwagi:
1/2 pęczka szczypiorku lub natki z pietruszki
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4086/Jajka-faszerowane-smazone