Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajka ugotowane 8 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
wędzony łosoś, plasterki 6 sztuk
twarożek 2 łyżek stołowych
chrzan 1 łyżek stołowych
kurkuma 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznania
szczypiorek według uznania
rzodkiewki według uznania
oregano według uznaniaWykonanie:
Jajka obrać i z każdego wyciąć klin wielkości 1/6
jajka.Farsz różowy:
łososia pokroić w kosteczkę i zmiksować ze
śmietaną oraz odrobiną
soku z cytryny. przyprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Farsz żółty:
twarożek utrzeć na gładko z
chrzanem i szczyptą
kurkumy. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i 1/2 łyżeczki
soku z cytryny.Do dwóch szprycek z końcówką w kształcie gwiazdki przełożyć oba farsze. Porcje nadzienia wyciskać w wycięcia zrobione w ugotowanych jajkach. Opłukany, osuszony
szczypiorek równo przyciąć i ułożyć na półmisku. Pośrodku umieścić
jajka z farszem. Udekorować pokrojonymi w plasterki
rzodkiewkami oraz listkami
oregano lub
majeranku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: