Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
ogórki kiszone 4 sztuk
łosoś wędzony 100 gramów
majonez według uznania
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cytryna według uznania
natka piertruszki według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo
jajka obrać, przekroić wzdłuż i wyjąć
żółtka.
Ogórki oraz
łososia drobno posiekać. Przetarte przez sitko
żółtka wymieszać z posiekanymi składnikami. Doprawić do smaku
sola,
pieprzem oraz
papryka. Do masy dodać tyle
majonezu, aby powstała gęsta pasta. Pastą napełnić
białka, udekorować
natką lub
koperkiem oraz połówkami plasterków
cytryny. Ułożyć na półmisku. Przechowywać w lodowce.Uwagi:
Ogórki kiszone można zastąpić
korniszonami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: