ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
ogórki kiszone 4 sztuk
łosoś wędzony 100 gramów
majonez według uznania
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cytryna według uznania
natka piertruszki według uznania
Wykonanie:
Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić wzdłuż i wyjąć żółtka. Ogórki oraz łososia drobno posiekać. Przetarte przez sitko żółtka wymieszać z posiekanymi składnikami. Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz papryka. Do masy dodać tyle majonezu, aby powstała gęsta pasta. Pastą napełnić białka, udekorować natką lub koperkiem oraz połówkami plasterków cytryny. Ułożyć na półmisku. Przechowywać w lodowce.
Uwagi:
Ogórki kiszone można zastąpić korniszonami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11268/Jajka-faszerowane-lososiem