ßßß Cookit - przepis na Makaron z czterema serami

Makaron z czterema serami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron kokardki 400 gramów
mozzarella 70 gramów
rokpol 70 gramów
kaszkawał 70 gramów
parmezan 70 gramów
margaryna 120 gramów
sól według uznania
natka pietruszki 1/2 sztuk
Wykonanie:
Mozzarellę pokroić na niewielkie plasterki. Rokpol pokruszyć. Kaszkawał pokroić w zapałkę. Parmezan zetrzeć na grubej tarce. Margarynę rozpuścić na patelni. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić i wymieszać z połową margaryny. Wymieszany z margaryną makaron podzielić na 4 części, następnie każdą z nich (w osobnych naczyniach) wymieszać z innym gatunkiem sera. Makaron z różnymi serami ułożyć obok siebie w żaroodpornym naczyniu. Polać resztą margaryny i zapiekać krótko w piekarniku nagrzanym do tempery 190°C. Kiedy sery zaczną się topić, wyjąć z piekarnika. Podawać przybrane listkami zielonej pietruszki.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Komentarze:
Autor: Scully16
Data: 2009-04-30
Ja ja jadam z makaronem szpagetti. mniam.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6143/Makaron-z-czterema-serami