Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
makaron kokardki 400 gramów
mozzarella 70 gramówrokpol 70 gramówkaszkawał 70 gramów
parmezan 70 gramów
margaryna 120 gramów
sól według uznania
natka pietruszki 1/2 sztukWykonanie:
Mozzarellę pokroić na niewielkie plasterki. Rokpol pokruszyć. Kaszkawał pokroić w zapałkę.
Parmezan zetrzeć na grubej tarce.
Margarynę rozpuścić na patelni.
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić i wymieszać z połową
margaryny. Wymieszany z
margaryną makaron podzielić na 4 części, następnie każdą z nich (w osobnych naczyniach) wymieszać z innym gatunkiem
sera.
Makaron z różnymi
serami ułożyć obok siebie w żaroodpornym naczyniu. Polać resztą
margaryny i zapiekać krótko w piekarniku nagrzanym do tempery 190°C. Kiedy
sery zaczną się topić, wyjąć z piekarnika. Podawać przybrane listkami zielonej
pietruszki.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30Ja ja jadam z
makaronem szpagetti. mniam.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: