ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomakaron świderki 400 gramówpieczarki 250 gramównatka pietruszki 1 pęczekcebula 1 sztukczosnek 3 ząbkimasło według uznaniawino białe według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaziarenka kolorowego pieprzu 1 łyżek stołowychWykonanie:Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki pokroić na ósemki. Opłukaną, osuszoną natkę posiekać, a oczyszczoną małą cebulę pokroić wzdłuż na cienkie cząstki. Czosnek rozdrobnić. Na stopionym w patelni maśle poukładać cebulę oraz pieczarki i zapiec. Patelnia nie poruszać, aż pieczarki nabiorą złotobrązowego koloru. Na koniec dodać odrobinę białego wina (jeden niepełny kieliszek), doprawić do smaku solą, gałką oraz ziarenkami pieprzu. Na koniec dodać jeszcze łyżkę masła i stopić, aby powstał sosik.Ugotowany makaron odcedzić i przelać wodą, osączyć i wymieszać z odrobiną masła. Przełożyć na półmisek, obłożyć grzybami, polać przygotowanym wcześniej sosem. posypać posiekaną natką i oprószyć czerwonym pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MakaronemSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: