Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramówpapryczki czerwone pepperoni 4 sztuk
cebula 2 sztuk
boczek 150 gramów
olej 2 łyżek stołowych
fasolka czerwona konserwowa 200 gramów
kukurydza konserwowa 200 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
pieprz Cayenne według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane
ziemniaki przekroić na pół. Oczyszczone papryczki pokroić w paseczki. Oczyszczoną
cebulę przepołowić i pokroić w piórka, a
boczek pokroić w paski.Do płaskiego naczynia włożyć pokrojone
ziemniaki,
cebulę oraz papryczkę. Oprószyć
solą oraz
pieprzem i skropić
olejem. Całość obłożyć
boczkiem. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, od czasu do czasu wymieszać.
Kukurydzę i
fasole osączyć z zalewy i 5 minut przed końcem pieczenia dodać do
ziemniaków i wymieszać. Na roztopionym na patelni
maśle usmażyć
jajka sadzone i przełożyć na upieczone
ziemniaki z
boczkiem. Wstawić jeszcze na 3 minuty do piekarnika.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: