ßßß Cookit - przepis na Duszony koper włoski z ziemniakami

Duszony koper włoski z ziemniakami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulwa kopru włoskiego 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieprz 0,25 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
ziemniaki 500 gramów
woda 0,5 szklanek
Wykonanie:
Listki kopru włoskiego posiekać i odmierzyć 2 łyżki, a bulwę przekroić wzdłuż na ćwiartki i usunąć środek, a ćwiartki pokroić w paseczki. Oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć koper oraz pokrojona w półplasterki cebulę. Oprószyć pieprzem oraz polową soli, przykryć i dusić 5 minut. Od czasu do czasu mieszać.
Oczyszczone, pokrojone w plasterki ziemniaki dodać do rondla z koprem i cebula oraz wsypać pozostała sól i mieszając, smażyć 3 minuty. Wlać wodę, przykryć i gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem potrawę posypać posiekanym koperkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11363/Duszony-koper-wloski-z-ziemniakami