ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulwa kopru włoskiego 1 sztukoliwa 3 łyżek stołowychcebula 1 sztukpieprz 0,25 łyżek deserowychsól 1 łyżek deserowychziemniaki 500 gramówwoda 0,5 szklanekWykonanie:Listki kopru włoskiego posiekać i odmierzyć 2 łyżki, a bulwę przekroić wzdłuż na ćwiartki i usunąć środek, a ćwiartki pokroić w paseczki. Oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć koper oraz pokrojona w półplasterki cebulę. Oprószyć pieprzem oraz polową soli, przykryć i dusić 5 minut. Od czasu do czasu mieszać.Oczyszczone, pokrojone w plasterki ziemniaki dodać do rondla z koprem i cebula oraz wsypać pozostała sól i mieszając, smażyć 3 minuty. Wlać wodę, przykryć i gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem potrawę posypać posiekanym koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: