Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulwa
kopru włoskiego 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieprz 0,25 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
ziemniaki 500 gramów
woda 0,5 szklanekWykonanie:Listki
kopru włoskiego posiekać i odmierzyć 2 łyżki, a bulwę przekroić wzdłuż na ćwiartki i usunąć środek, a ćwiartki pokroić w paseczki.
Oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć
koper oraz pokrojona w półplasterki
cebulę. Oprószyć
pieprzem oraz
polową soli, przykryć i dusić 5 minut. Od czasu do czasu mieszać.Oczyszczone, pokrojone w plasterki
ziemniaki dodać do rondla z
koprem i
cebula oraz wsypać pozostała
sól i mieszając, smażyć 3 minuty. Wlać
wodę, przykryć i gotować, aż
ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem potrawę posypać posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: