ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówjajka 1 sztuksól 1 szczyptamak 1 szklanekmiód 3 łyżek stołowychrodzynki 3 łyżek stołowychorzechy włoskie posiekane 1 łyżek stołowychskórka pomarańczowa smażona 1 łyżek stołowychWykonanie:Namoczony wrzątkiem mak, osączyć i 3 razy zemleć. Stopić miód, dodać mak, bakalie i chwilę smażyć.Z mąki, jajka, szczypty soli i odrobiny wody zagnieść ciasto, rozwałkować je, oprószyć mąką i pozostawić, by przeschło. Następnie pokroić na kwadraciki, ugotować w osolonym wrzątku, osączyć i wymieszać z makiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: