ßßß Cookit - przepis na Gruszki z serowym nadzieniem

Gruszki z serowym nadzieniem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
gruszki 6 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
wino białe wytrawne 0,75 szklanek
miód 90 mililitrów
ocet winny - biały 4 łyżek stołowych
imbir 1 szczypta
ser rokpol 200 gramów
Wykonanie:
Obrane duże gruszki przekroić na pół, wykroić gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny.
Gotować wino z miodem, aż miód się rozpuści. Dodać ocet oraz imbir i wymieszać. Włożyć gruszki i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 10 minut, osączyć. Do wgłębienia w każdej gruszce włożyć po kawałku sra. Piec, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10517/Gruszki-z-serowym-nadzieniem