Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki 6 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
wino białe wytrawne 0,75 szklanek
miód 90 mililitrów
ocet winny - biały 4 łyżek stołowych
imbir 1 szczypta
ser rokpol 200 gramówWykonanie:Obrane duże
gruszki przekroić na pół, wykroić gniazda nasienne i skropić
sokiem z cytryny.Gotować
wino z
miodem, aż
miód się rozpuści. Dodać
ocet oraz
imbir i wymieszać. Włożyć
gruszki i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 10 minut, osączyć. Do wgłębienia w każdej
gruszce włożyć po kawałku sra. Piec, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: