ßßß Cookit - przepis na Gruszki pieczone w winie

Gruszki pieczone w winie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
gruszki 4 sztuk
migdały 2 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sok malinowy 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
imbir 0,5 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
Sparzone, osączone rodzynki posiekać i wymieszać z posiekanymi migdałami i miodem, doprawić imbirem. Nie przecinając gruszek na połowy, wyciąć z nich gniazda nasienne ostrym cienkim nożem. Obrać owoce i skropić sokiem z cytryny. Wydrążony środek napełnić masą bakaliowo-miodową. Ułożyć gruszki w żaroodpornym naczyniu i polać sokiem malinowym wymieszanym z winem. Wstawić na 20 min do gorącego piekarnika. Podawać na ciepło.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7254/Gruszki-pieczone-w-winie