Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki 4 sztuk
migdały 2 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sok malinowy 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
imbir 0,5 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:Sparzone, osączone
rodzynki posiekać i wymieszać z posiekanymi
migdałami i
miodem, doprawić
imbirem. Nie przecinając
gruszek na połowy, wyciąć z nich gniazda nasienne
ostrym cienkim nożem. Obrać
owoce i skropić
sokiem z cytryny. Wydrążony środek napełnić masą
bakaliowo-
miodową. Ułożyć
gruszki w żaroodpornym naczyniu i polać
sokiem malinowym wymieszanym z
winem. Wstawić na 20 min do gorącego piekarnika. Podawać na ciepło.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: