ßßß Cookit - przepis na Czernina

Czernina

Wykonanie

« Powrót  
Czernina
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
włoszczyzna 1 pęczek
mięso kacze 100 gramów
krew kacza 100 mililitrów
gruszki suszone 50 gramów
śliwki suszone 50 gramów
ziele angielskie 6-8 ziarna
pieprz 8-10 ziarna
cukier 1 łyżek stołowych
liść laurowy 4-5 listków
goździki 8-10 sztuk
śmietka 1/2 szklanek
mąka 2-3 łyżek stołowych
ocet 5-7 łyżek stołowych
sól 1-2 łyżek deserowych
Wykonanie:
Do garnka nalać 2 litry wody zagotować wraz z obraną włoszczyzną doprawić solą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować przez około 15-20min aż warzywa zmiękną. Dodać mięso kacze mogą być szyjki lub porcje rosoowe może być gęś. Po kolejnych 15-20min odławiamy włoszczyznę i dodajemy pokrojone suszone owoce, goździki wrzucamy w całości , możemy cześć rozbić 2 łyżki mąki mieszamy ze śmietanką na koniec dolewamy krew. Przygotowany krwi roztwór wlewamy w całości do zupy i doprowadzamy do wrzenia. Całość doprawiamy do smaku cukrem pieprzem i octem.
Autor: polonezryman
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Komentarze:
Autor: biały
Data: 2010-12-12
smacznego.Było doskonałe
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10445/Czernina