Składniki: 150g. gorzkiej czekolady100g. masła 82%1/2 szklanki ciemnego kakao1/2 szklanki cukru3 jajka1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 i 1/2 szklanki mąki pszennejorzeszki ziemne nie solone cukier puder do obtoczenia ciastek Przygotowanie: Nad kąpielą wodną rozpuścić połamaną na mniejsze kawałki czekoladę wraz z masłem , wsypać kakao, dokładnie wymieszać.Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywną pianę.Powoli wsypywać cukier, dodać żółtka.Do białek, dodać wystudzoną czekoladę, zmiksować.Wsypać proszek do pieczenia oraz mąkę.Zagnieść gładkie ciasto.Zawinąć je w folię spożywczą, odłożyć na 3-4 godz. do lodówki a najlepiej na noc.Z zimnego ciasta formować małe kulki, w każdą wetknąć po 2-3 orzeszki.Kulki dokładnie obtaczać w cukrze pudrze, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 10-15 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.Smacznego