ßßß
przepis stąd170 gramów gorzkiej czekolady3 jaja150 gramów cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/4 łyżeczki proszku do pieczenia100 gramów masła1/4 łyżeczki soli1/4 szklanki ciemnego kakaoMasło, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać kakao, wymieszać, ostudzić.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą.Jaja ubić z cukrem na puszystą pianę, dodać mąkę z proszkiem i solą, zmiksować do połączenia składników, dodać masę czekoladową, wszystko sprawnie połączyć (ciasto będzie dość gęste).Kwadratową foremkę do pieczenia o boku 24 cm cm wysmarować tłuszczem, rozprowadzić ciasto, lekko zwilżoną dłonią "uklepać" delikatnie wyrównując powierzchnię.Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.