Wykonanie
Klasyka gatunku w najlepszym wydaniu, błyskawiczne i bezproblemowe, maksymalnie
czekoladowe ciacho :)
przepis stąd170 gramów
gorzkiej czekolady3
jaja150 gramów
cukru3/4 szklanki
mąki pszennej1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia100 gramów
masła1/4 łyżeczki
soli1/4 szklanki ciemnego
kakaoMasło,
czekoladę roztopić w kąpieli
wodnej, dodać
kakao, wymieszać, ostudzić.
Mąkę przesiać z
proszkiem do pieczenia i
solą.
Jaja ubić z
cukrem na puszystą pianę, dodać
mąkę z proszkiem i
solą, zmiksować do połączenia składników, dodać masę
czekoladową, wszystko sprawnie połączyć (ciasto będzie dość gęste).Kwadratową foremkę do pieczenia o
boku 24 cm cm wysmarować tłuszczem, rozprowadzić ciasto, lekko zwilżoną dłonią "uklepać" delikatnie wyrównując powierzchnię.Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.