Dziś mega czekoladowo i mega słodko :) Babka z nutellą.Składniki:- 120g. miękkiego masła- 100g. cukru- 3 łyżki nutelli- 2 łyżeczki kakao- 5 jajek- 130g. mąki pszennej- 1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Jaja wybić oddzielając białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Masło z cukrem i żółtkami jaj utrzeć na puszystą masę. Powoli dodać nutellę i dwie łyżeczki kakao. Wciąż ucierając dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do tak przygotowanego ciasta dodać wcześniej ubite białka jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do foremki i piec 35-40 min. w 180 st. C.Po upieczeniu babkę polać polewą czekoladową.Polewa:- 50 g. gorzkiej czekolady- 1 łyżka nutelliSkładniki rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać i polać przestudzone ciasto.Smacznego!